E-Beyanname Düzenleme Programında 64-Bit İşletim Sistemi Problemi

E-beyanname düzenleme programı çalışması için Java'ya ihtiyaç duyuyor.
Kendi sitesinde (https://ebeyanname.gib.gov.tr/download.html) gerekli programlar bölümünde Java da var.
Ancak burada verilen Java hem eski sürüm hemde 32-Bit sistemler için. Haliyle 64-Bit kullanan sistemlerde sorun çıkarabiliyor. Sorun genellikle program açılmaya çalışılırken küçük bir pencerenin çok kısa bir süreliğine ekranda belirip kaybolması şeklinde oluyor.

Windows 8' de nokta vuruşlu yazıcılara dos mod döküm problemi

Windows 8 üzerine bağlanan OKI nokta vuruşlu yazıcıların sürücülerini Vista ve windows 7 de olduğu gibi otomatik olarak yüklüyor. Windows modunda dökümde herhangi bir sorun olmuyor. Ancak dos mod dökümde yazdırılan sayfa yazıcıya gitmiş gibi görünse de çıktı alınamıyor.
Bu sorunun çözümü için OKI'nin sitesinde yazıcıya göre olan windows 7 veya Vista için olan sürücüler indirilip kurulması yeterli. 
Bu arada güncellemelere ve yazıcının usb portunun değiştirilmemesine dikkat edilmeli. Güncellemeler sırasında windows yazıcı için kendi sürücüsünü kullanabilir ki buda yine döküm problemine yol açar. Aynı şekilde yazıcının usb portu değiştiğinde yazıcıyı farklı bir yazıcı olarak algılayıp yine kendi sürücülerini kurabilir. Bu durumdada yine aynı sorun oluşacaktır.