Kalite kaybı olmadan resim boyutlarını azaltma

Günümüz internet hızlarında fotoğraf ve resimlerin boyutları çok önemli değil ancak internet hızları artarken profesyonel fotoğrafçıların çektiği fotoğraflarında boyutları artıyor. Bu fotoğrafların internet üzerinde gösterimi yada paylaşımı boyutlarından dolayı sıkıntılı olabiliyor.

Bunun için ICVT firmasının hazırlamış olduğu kullanışlı bir sıkıştırma algoritması var. Bu algoritma resimler altıda bir oranına kadar sıkıştırabiliyor. Üstelik bu sıkıştırma sırasında hiçbir kayıp olmuyor.

Firma sıkıştırma algoritmasını internet üzerinden dağıtmadığındna dolayı denemek için http://www.jpegmini.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitede ilk olarak karşımıza bu sıkıştırma teknolojisi ile sıkıştırılmış örnek fotoğraflar geliyor. alt bölümde ise bu güne kadar bu site kullanılarar kaç KB veri sıkıştırıldığı yazıyor.

İstediğiniz resmi siteye yüklüyor ve sonrasında sıkıştırılmış halini download edebiliyrsunuz. Siteye üye olmanız halinde toplu resim yükleme ve bunları tek seferde indirme hakkınız oluyor. Tüm bu hizmetler ise ücretsiz.

Örnek fotoraf;
Fotoğrafın Orjinal Hali (7.06 MB)

Fotoğrafın Sıkıştırılmış Hali (1.41 MB)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder