Windows 8' de nokta vuruşlu yazıcılara dos mod döküm problemi

Windows 8 üzerine bağlanan OKI nokta vuruşlu yazıcıların sürücülerini Vista ve windows 7 de olduğu gibi otomatik olarak yüklüyor. Windows modunda dökümde herhangi bir sorun olmuyor. Ancak dos mod dökümde yazdırılan sayfa yazıcıya gitmiş gibi görünse de çıktı alınamıyor.
Bu sorunun çözümü için OKI'nin sitesinde yazıcıya göre olan windows 7 veya Vista için olan sürücüler indirilip kurulması yeterli. 
Bu arada güncellemelere ve yazıcının usb portunun değiştirilmemesine dikkat edilmeli. Güncellemeler sırasında windows yazıcı için kendi sürücüsünü kullanabilir ki buda yine döküm problemine yol açar. Aynı şekilde yazıcının usb portu değiştiğinde yazıcıyı farklı bir yazıcı olarak algılayıp yine kendi sürücülerini kurabilir. Bu durumdada yine aynı sorun oluşacaktır.   

2 yorum:

  1. Bir şey değişmedi. Fatura veya irsaliye dökümünde sorun yaşamazken, dos modunda muhasebe fişi yazdıramıyorum. Kullandığımız program Mikro enerji 14. Fakat destek talebi sonrası Microsoft tan cevap beklediklerini söylediler.
    sorun devam ettiğinden win8 yerine win7 ye geri dönüş yaptık. Malum yıl sonu defterlerin döküm alınması lazım. Windows moduda yavaş kalıyor. Defterlerde sürekli form olduğundan yazıcı seçeneği de kalmamakta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bende mikro bayisi olarak görev yapıyorum. Bu sorun ile alakalı birkaç farklı driver denemek gerekebiliyor. Şu anda bir çok Windows 8 sistemden döküm alabiliyorum. Defter dökümü için özellikle denemek lazım çünkü defter dökümü hiç denk gelmedi açıkçası.

      Sil